hayalperestim

En son konular

» Duvar Süsleme
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn

» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ

» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek

» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ

» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ

En iyi yollayıcılar

coll (1432)
 
PaTRoN (501)
 
TimuRLenG (403)
 
ratKo_pşaşe (327)
 
DarKinq (219)
 
Enjekte (76)
 
De'quell (55)
 
q1sKo (26)
 
D_R_A_G_O_N (14)
 
Yasak (10)
 

    Böbrek Çin Usulü (4 Kişilik)

    Paylaş
    avatar
    De'quell
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 55
    Yaş : 28
    Nerden : Antalya
    İş/Hobiler : MC
    Lakap : quell
    Ruh Halim :
    <hr>Tuttuğu Takım :
    <hr>Başarı Puanı :
    0 / 1000 / 100

    Güçlülük :
    0 / 1000 / 100

    Aktiflik :
    0 / 1000 / 100

    Kayıt tarihi : 08/09/08

    Böbrek Çin Usulü (4 Kişilik)

    Mesaj tarafından De'quell Bir Salı Kas. 04, 2008 6:19 pm

    MALZEMELER
    12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip ikiye bölünmüş)
    75 gr (4 çorba kaşığı) Kırmızı Şarap
    4 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılınış)
    6 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    1 Diş Sarmısak (dövülmüş)
    2 Sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış)
    1 Kırmızı Dolmalık Biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri temizlenerek ince dilimlenmiş)
    1 Tatlı Kaşığı Şeker
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Şarabı ve mısır nişastasını iki ayrı tabağa koyunuz. Böbrekleri önce şaraba sonra da mısır nişastasına bulayınız. Silkeleyerek mısır nişastasının fazlasını atınız. Şarabı ayrı olarak saklayınız.
    Büyük, ağır bir tavada yağı orta ateşte kızdırınız. Böbrekleri içine atıp 5 dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız. Delikli kepçeyle çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.
    Tavada 2 çorba kaşığı yağ bırakarak gerisini dökünüz. Sarmısak, sivri biber ve kırmızı dolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika kızartınız.
    Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.
    Kızartılmış böbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. Böbrek ve sosu, ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz.

      Forum Saati Çarş. Kas. 22, 2017 9:14 pm