hayalperestim

En son konular

» Duvar Süsleme
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn

» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ

» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek

» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ

» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ

En iyi yollayıcılar

coll (1432)
 
PaTRoN (501)
 
TimuRLenG (403)
 
ratKo_pşaşe (327)
 
DarKinq (219)
 
Enjekte (76)
 
De'quell (55)
 
q1sKo (26)
 
D_R_A_G_O_N (14)
 
Yasak (10)
 

    Biberli - Domatesli Makarna

    Paylaş
    avatar
    De'quell
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 55
    Yaş : 27
    Nerden : Antalya
    İş/Hobiler : MC
    Lakap : quell
    Ruh Halim :
    <hr>Tuttuğu Takım :
    <hr>Başarı Puanı :
    0 / 1000 / 100

    Güçlülük :
    0 / 1000 / 100

    Aktiflik :
    0 / 1000 / 100

    Kayıt tarihi : 08/09/08

    Biberli - Domatesli Makarna

    Mesaj tarafından De'quell Bir Ptsi Kas. 03, 2008 7:31 pm

    MALZEMELER
    500 gr makarna
    600 gr domates
    4-5 çorbakaşığı zeytinyağı
    3 adet büyük boy sivribiber
    3-4 adet defne yaprağı
    2 çorbakaşığı kekik
    6 yaprak frenk fesleğeni
    4 diş sarımsak
    tuz, karabiber

    6 Kişilik

    HAZIRLANIŞI
    Izgarada sarımsakları yakmadan pişirin. Yumuşadığı zaman çıkarıp bir kenarda bekletin.
    Yıkayıp kuruladığınız biberleri, yine ızgarada, her tarafları eşit kızaracak şekilde arada bir çevirerek közleyin. Dış zarları kararınca biberleri alüminyum folyoya sarıp 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Soyup ikiye ayırdıktan sonra damarlarını cıkarıp önce şeritler halinde, sonra da minik zarlar halinde doğrayın. Saldıkları suyu bir kapta toplayın.
    Domatesleri yıkayıp ikiye bölün, yıkanmış defne yapraklarını yine ızgarada kızartın. Sonra domatesleri soyup, çekirdek kısmını çıkarın ve doğrayın. Sarımsakları soyun, çatalla ezin ve bir kenarda beklettiğiniz biber suyuna katın. Zeytinyağ, kekik ve elinizle ufaladığınız fesleğeni de katın. Tuz ve karsbiberi ilave edin. Bu sosa, domatesleri ve tuzladığınız biberleri de ilave edin.
    Makarnayı, tuzlu suda hafif diri kalacak biçimde haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirdikten sonra servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine sosu gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

      Forum Saati Perş. Tem. 20, 2017 5:33 pm