hayalperestim

En son konular

» Duvar Süsleme
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn

» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ

» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek

» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ

» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ

En iyi yollayıcılar

coll (1432)
 
PaTRoN (501)
 
TimuRLenG (403)
 
ratKo_pşaşe (327)
 
DarKinq (219)
 
Enjekte (76)
 
De'quell (55)
 
q1sKo (26)
 
D_R_A_G_O_N (14)
 
Yasak (10)
 

    Mantarlı dana böreği

    Paylaş
    avatar
    DarKinq
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 219
    Yaş : 22
    Nerden : Denizli
    İş/Hobiler : Yoq
    Lakap : DaRKinq
    Ruh Halim :
    <hr>Tuttuğu Takım :
    <hr>Rep Puanı : 5
    <hr>Başarı Puanı :
    40 / 10040 / 100

    Güçlülük :
    48 / 10048 / 100

    Aktiflik :
    20 / 10020 / 100

    Kayıt tarihi : 26/10/08

    Mantarlı dana böreği

    Mesaj tarafından DarKinq Bir Paz Kas. 02, 2008 5:01 pm

    MALZEMELER
    4 kişilik
    2 adet dana böbreği
    2 kahve fincanı rafine yağı
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
    ½ tatlı kaşığı limon suyu
    tuz
    bir tutam karabiber
    Kremalı Mantar için:
    1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
    2 kahve fincanı mantar suyu yada beyaz şarap
    tuz
    bir tutam kırmızı yaprak biber
    bir çorba kaşığı un
    1 kahve fincanı soğuk süt
    1 çay fincanı kaynar süt


    HAZIRLANIŞI
    Dana böbreklerini 4 mm kalınlığında dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın ve böbrekleri tavaya yerleştirin. Hızlı ateşte ikişer dakika alt üst kızartın. Tavayı eğerek yağını dökün, tereyağını ilave edip soğanı serpin, böbrekleri birer dakika daha alt üst pişirip ateşten alın. Hazırladığını kremalı mantarı güvece yada çukur bir servis kabına koyup yayın, üzerine böbrekleri dizin. Limon suyunu ve maydanozu üzerine serpin, tavadaki tereyağını üzerlerine döküp servis edin.
    Kremalı Mantar için: Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyun. İyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın. Başka bir küçük tencerede tereyağı ile soğanı 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, biber ve mantarı ilave edip 2 dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alın

      Forum Saati Çarş. Tem. 26, 2017 7:29 pm