hayalperestim

En son konular

» Duvar Süsleme
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn

» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ

» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek

» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ

» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ

En iyi yollayıcılar

coll (1432)
 
PaTRoN (501)
 
TimuRLenG (403)
 
ratKo_pşaşe (327)
 
DarKinq (219)
 
Enjekte (76)
 
De'quell (55)
 
q1sKo (26)
 
D_R_A_G_O_N (14)
 
Yasak (10)
 

    Kuzu Yaprak Sarma

    Paylaş
    avatar
    DarKinq
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 219
    Yaş : 22
    Nerden : Denizli
    İş/Hobiler : Yoq
    Lakap : DaRKinq
    Ruh Halim :
    <hr>Tuttuğu Takım :
    <hr>Rep Puanı : 5
    <hr>Başarı Puanı :
    40 / 10040 / 100

    Güçlülük :
    48 / 10048 / 100

    Aktiflik :
    20 / 10020 / 100

    Kayıt tarihi : 26/10/08

    Kuzu Yaprak Sarma

    Mesaj tarafından DarKinq Bir Paz Kas. 02, 2008 3:46 pm

    MALZEMELER
    1 adet kuzu budu
    250 gr salamura (ya da taze) asma yaprağı
    1 çorba kaşığı yemeklik margarin
    2 adet orta büyüklükte soğan
    250 gr dolmalık biber
    1 çay kaşığı tarçın
    1/2 kg domates
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Kuzu budunun derisini ve yağlarını kasaba temizletin, kemiğinden ayırın ve geri kalan lop etin, iki parçasını bir asma yaprağına sarılacak irilikte doğrayın. Kuzu eti parçalarını iyice yıkayıp süzüldükten sonra, üstüne tarçın, karabiber ve tuz ekip kanştırın. Soğanı çok ince dilimleyip, tuzla ovun. Domateslerin kabuklarını soyup çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Asma yapraklarının ince ve iri olanlarını tercih edin. Yaprakların saplarını diplerinden kesip bol suyla yıkayın. Dolmalık biberlerin içindeki çekirdekleri çıkartıp, yıkayın ve 1 cm eninde, yuvarlak dilimleyin. Bunları hazırladıktan sonra asma yapraklanndan biri alın, yaprağın parlak tarafı avucun içine bakacak şekilde elinize yayın, tüylü yüzün üstüne iki adet lop et parçasını koyun. Bir tutam soğan ve biraz da doğranmış domates ilave edip, yaprağın uçlarını et ve diğer malzemenin üstüne doğru bohça gibi toplayın. Dolmalık biberin bir dilimini bohçaya yüzük gibi geçirin. Küçük bir tencereye hazırldığınız bohçaları dizin, üstüne bir su bardağı su, bir çorba kaşığı margarin ilave edin, tencerenin kapağı kapatın. Orta harlı ateşte iki taşım kaynattıktan sonra, kısık ateşte, etler yumuşayıncaya dek pişirin.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma Tem. 28, 2017 2:00 pm