hayalperestim

En son konular

» Duvar Süsleme
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn

» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ

» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek

» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ

» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ

En iyi yollayıcılar

coll (1432)
 
PaTRoN (501)
 
TimuRLenG (403)
 
ratKo_pşaşe (327)
 
DarKinq (219)
 
Enjekte (76)
 
De'quell (55)
 
q1sKo (26)
 
D_R_A_G_O_N (14)
 
Yasak (10)
 

    Gömme (Ekmekli Et) (4 Kişilik)

    Paylaş
    avatar
    DarKinq
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 219
    Yaş : 22
    Nerden : Denizli
    İş/Hobiler : Yoq
    Lakap : DaRKinq
    Ruh Halim :
    <hr>Tuttuğu Takım :
    <hr>Rep Puanı : 5
    <hr>Başarı Puanı :
    40 / 10040 / 100

    Güçlülük :
    48 / 10048 / 100

    Aktiflik :
    20 / 10020 / 100

    Kayıt tarihi : 26/10/08

    Gömme (Ekmekli Et) (4 Kişilik)

    Mesaj tarafından DarKinq Bir C.tesi Kas. 01, 2008 10:32 pm

    MALZEMELER
    1 kg kuzu kuşbaşı et
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı pul biber,
    karabiber, tuz
    Hamuru için:
    20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı kadar)
    1 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    1 çorba kaşığı yumuşak margarin
    Alabildiğince un


    HAZIRLANIŞI
    Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın. Yeterince tuz serpin. Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz).
    Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın. Mayanın erimesini sağlayın. Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin. Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
    Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın. Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin. Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın. Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın. Eti ortasına yerleştirin. Yuvarlak olacak şekilde kapatın. Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.

      Forum Saati Cuma Tem. 28, 2017 1:54 pm