hayalperestim

En son konular

» Duvar Süsleme
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn

» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ

» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek

» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ

» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ

» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ

En iyi yollayıcılar

coll (1432)
 
PaTRoN (501)
 
TimuRLenG (403)
 
ratKo_pşaşe (327)
 
DarKinq (219)
 
Enjekte (76)
 
De'quell (55)
 
q1sKo (26)
 
D_R_A_G_O_N (14)
 
Yasak (10)
 

    Böbrek Mantarlı (4 Kişilik)

    Paylaş
    avatar
    DarKinq
    Yeni Üye
    Yeni Üye

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 219
    Yaş : 22
    Nerden : Denizli
    İş/Hobiler : Yoq
    Lakap : DaRKinq
    Ruh Halim :
    <hr>Tuttuğu Takım :
    <hr>Rep Puanı : 5
    <hr>Başarı Puanı :
    40 / 10040 / 100

    Güçlülük :
    48 / 10048 / 100

    Aktiflik :
    20 / 10020 / 100

    Kayıt tarihi : 26/10/08

    Böbrek Mantarlı (4 Kişilik)

    Mesaj tarafından DarKinq Bir C.tesi Kas. 01, 2008 10:13 pm

    MALZEMELER
    4 Kuzu Böbreği (yağları temizlenip doğranmış)
    4 Dilim Ekmek (2 sın kalınlığında kesilip kabukları alınmış)
    1 Yumurta
    125 gr (1/2 su bardağı) Süt
    60 gr (4 çorba kaşığı) Margarin
    4 Dilim Salam (zarı soyulup doğranmış)
    250 gr Mantar (temizlenip ince doğranınış)
    1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    1 Kahve Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    4 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
    4 Çılbır (kaynar suya kırılmış) Yumurta (sıcak)


    HAZIRLANIŞI
    Lezzetli ve doyurucu bir kış yemeği olan mantarlı böbrek, kırmızı şarapla birlikte servis edilebilir.
    Keskin bir bıçakla ekmek dilimlerinin içini 1,5 cm oyunuz.
    Çukur bir tabakta yumurta ve sütü çırpınız; ekmekleri bu karışıma batırarak, karışımı içmeleri için bir kenara bırakınız.
    Büyük bir tavada 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca tavaya salamları koyarak 5 dakika kızartınız. Böbrekleri ekleyip sık sık karıştırarak, 5 dakika, böbrekler pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları da koyup devamlı karıştırarak 3 dakika daha pişirdikten sonra, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyiniz.
    Ateşin altını kısıp karışımı 2 dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten alınız.
    Kalan margarini rafine yağla birlikte büyük bir tavaya koyarak orta ateşte eritiniz. Köpüklenmesi dinince, ekmek dilimlerini birer kere çevirerek 4 dakika, ekmekler nar gibi kızarana kadar kızartınız. Kızartılmış ekmekleri kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağlarını süzdürünüz.
    Ekmek dilimlerini, çukur kısımları üste gelecek biçimde ısıtılmış tabaklara yerleştirip tavadaki böbrek karışımı ile içlerini doldurunuz. Ustlerine yumurtaları yerleştirerek hemen servis ediniz.

      Forum Saati Salı Eyl. 26, 2017 6:40 am